2022. január 10., hétfő

Gesztenyekrém emeletes tortához

   A magas tortákhoz, vagy emeletes tortákba, hogy biztosan tartsák az alakjukat érdemes merevebb krémeket használni. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé finomak lennének, és a magasabb élvezeti értékűekről le kellene mondani. Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe néhány kedvencemet.

A megadott mennyiségek elegendők egy 18 cm átmérőjű 18 cm magas (12-16 szelet) torta 5 rétegben töltésére.

Hozzávalók:

  • 0,5 liter tej,
  • 1,5 (60g) csomag vaníliás pudingpor,
  • 2 x 250 g lereszelt gesztenye massza,
  • 225 g szobahőmérsékletű vaj,
  • 150 g porcukor,
  • 1 cs vaníliás cukor,
  • 2 teáskanál rum aroma (rumot ez esetben nem javasolható, felhígítaná a krémet)


A pudingot főzzük meg a tejjel. Hűtsük langyosra, majd folytonos keverés mellett hűtsük tovább szobahőmérsékletűre. Habosítsuk ki a vajat a porcukorral, és kanalanként keverjük bele a kihűlt pudingot. Keverjük simára. Végül néhány részletben hozzáadva keverjük ki a lereszelt gesztenyemasszával.

Az egész krémet osszuk 5 részre. A két tortalapot 3-3 rétegbe vágjuk, közéjük 5 rétegben (~1,5 cm magas) krémmel tölthetjük. Burkolásként vékony vajkrémet javaslok, melyben a vaj és porcukor aránya 1:1. 
Ez a gesztenyekrém nagyon finom, de kevésbé alkalmas csövezésre, a tökéletlen kontúrjai miatt. De lehet, nem kellene gátja legyen a maximalista hozzáállás. Ha ezt a krémet választanánk burkoláshoz és csókokkal díszítéshez is, a mennyiséget növeljük meg a felével, de a gesztenyepüré ne legyen több benne 600 g-nál. A burkoláshoz, csövezéshez így lágyabban alkalmasabb lesz a krém. Így is nagyon finom, eléggé gesztenyés ízű.

Ezeket a tortákat érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával korábban kivenni a hűtőből a magasabb fogyasztási élmény érdekében!



Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok. 
Előkészületben: kesudió, csokoládé és flexkrém.



Sok szeretettel várunk az Ékes-Édes Stúdióba  
TORTASÜTŐ TANFOLYAMOKRA IS>>>





A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


ITT IS MEGTALÁLSZ:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...