A magas tortákhoz, vagy emeletes tortákba, hogy biztosan tartsák az alakjukat érdemes merevebb krémeket használni. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé finomak lennének, és a magasabb élvezeti értékűekről le kellene mondani. Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe néhány kedvencemet.
A megadott mennyiségek elegendők egy 18 cm átmérőjű 18 cm magas (12-16 szelet) torta 5 rétegben töltésére.
Hozzávalók:
- 0,5 liter tej,
- 1,5 (60g) csomag vaníliás pudingpor,
- 2 x 250 g lereszelt gesztenye massza,
- 225 g szobahőmérsékletű vaj,
- 150 g porcukor,
- 1 cs vaníliás cukor,
- 2 teáskanál rum aroma (rumot ez esetben nem javasolható, felhígítaná a krémet)
Az egész krémet osszuk 5 részre. A két tortalapot 3-3 rétegbe vágjuk, közéjük 5 rétegben (~1,5 cm magas) krémmel tölthetjük. Burkolásként vékony vajkrémet javaslok, melyben a vaj és porcukor aránya 1:1.
Ez a gesztenyekrém nagyon finom, de kevésbé alkalmas csövezésre, a tökéletlen kontúrjai miatt. De lehet, nem kellene gátja legyen a maximalista hozzáállás. Ha ezt a krémet választanánk burkoláshoz és csókokkal díszítéshez is, a mennyiséget növeljük meg a felével, de a gesztenyepüré ne legyen több benne 600 g-nál. A burkoláshoz, csövezéshez így lágyabban alkalmasabb lesz a krém. Így is nagyon finom, eléggé gesztenyés ízű.
Ezeket a tortákat érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával korábban kivenni a hűtőből a magasabb fogyasztási élmény érdekében!
Sok szeretettel várlak
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok.
Előkészületben: kesudió, csokoládé és flexkrém.
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok.
Előkészületben: kesudió, csokoládé és flexkrém.
A torták készítője:
Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió
oktató, Ékes-Édes Stúdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése