A magas tortákhoz, vagy emeletes tortákba, hogy biztosan tartsák az alakjukat érdemes merevebb krémeket használni. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé finomak lennének, és a magasabb élvezeti értékűekről le kellene mondani. Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe néhány kedvencemet.
A megadott mennyiségek elegendők egy 18 cm átmérőjű 16 cm magas (12-16 szelet) torta 3 rétegben (~1,5 cm magas) vagy 5 rétegben (~1 cm magas) töltésére, burkolására, a lábazatán és a felső peremén a díszítőcsöves szegélyezésére is.
Ez a krém a torta burkolására fondant alá is megfelelő, mert nem oldja azt.
Hozzávalók:
- 8 tojás,
- 500 g cukor
- 200 g keserű belga csokoládé darabokra tördelve,
- 50 g holland kakaó,
- 4 teáskanál instant kávé.
- 400 g szobahőmérsékletű vaj,
- 3 cs vaníliás cukor,
- 2 teáskanál rum aroma,
- 1 bio narancs reszelt héja,
- 1 púpozott mokkáskanál só.
Vastag talpú edényben alacsony fokozaton kézi mixerrel folyamatos keverés közben felfőzzük 70 °C-fokra a tojásokat a cukorral. Ha nincs hőmérőnk akkor addig, amíg az ujjunkat beledugva azt már csípősen melegnek érezzük. A forró krémre szitáljuk a kakaót, beletesszük az instant kávét. Amikor 40-45 °C fokig kihűlt beleöntjük a feltördelt csokoládét. Kevergetjük, míg az teljesen felolvad. Szobahőmérsékletűre a hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük pár órára.
Hűtőből kivéve tegyük rá a lágy vajat az ízesítőkkel és verjük fel habosra. Ha túllágyul mielőtt kellően kihabosodna tegyük vissza a hűtőbe, és ha kihűlt habosítsuk tovább. Kifejezetten könnyű levegős, mégis remek tartású krémet kapunk.
Az egész krémet oszthatjuk 1/3 és 2/3 részre. 2/3 részt használjuk a töltésre 3 rétegre osztva 2 cm vastag rétegben. Ehhez a két tortalapot 2-2 rétegbe vágjuk fel. A krém 1/3 részéből burkoljuk le a tortát.
Ezeket a tortákat érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával korábban kivenni a hűtőből a magasabb fogyasztási élmény érdekében!
Sok szeretettel várlak
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok, díszítőcsöves csokoládékrém, valamint csokoládés késfestés.
Előkészületben: kesudió és flexkrém.
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok, díszítőcsöves csokoládékrém, valamint csokoládés késfestés.
Előkészületben: kesudió és flexkrém.
A torták készítője:
Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió
oktató, Ékes-Édes Stúdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése