2022. január 10., hétfő

Csokoládé krém emeletes tortákhoz

  A magas tortákhoz, vagy emeletes tortákba, hogy biztosan tartsák az alakjukat érdemes merevebb krémeket használni. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé finomak lennének, és a magasabb élvezeti értékűekről le kellene mondani. Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe néhány kedvencemet.

A megadott mennyiségek elegendők egy 18 cm átmérőjű 16 cm magas (12-16 szelet) torta 3 rétegben (~1,5 cm magas) vagy 5 rétegben (~1 cm magas) töltésére, burkolására, a lábazatán és a felső peremén a díszítőcsöves szegélyezésére is.

Ez a krém a torta burkolására fondant alá is megfelelő, mert nem oldja azt. 

Hozzávalók:

  • 8 tojás,
  • 500 g cukor
  • 200 g keserű belga csokoládé darabokra tördelve,
  • 50 g holland kakaó,
  • 4 teáskanál instant kávé.
----------------------------------------------------
  • 400 g szobahőmérsékletű vaj,
  • 3 cs vaníliás cukor,
  • 2 teáskanál rum aroma,
  • 1 bio narancs reszelt héja,
  • 1 púpozott mokkáskanál só.
Vastag talpú edényben alacsony fokozaton kézi mixerrel folyamatos keverés közben felfőzzük 70 °C-fokra a tojásokat a cukorral. Ha nincs hőmérőnk akkor addig, amíg az ujjunkat beledugva azt már csípősen melegnek érezzük. A forró krémre szitáljuk a kakaót, beletesszük az instant kávét. Amikor 40-45 °C  fokig kihűlt beleöntjük a feltördelt csokoládét. Kevergetjük, míg az teljesen felolvad. Szobahőmérsékletűre a hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük pár órára. 

Hűtőből kivéve tegyük rá a lágy vajat az ízesítőkkel és verjük fel habosra. Ha túllágyul mielőtt kellően kihabosodna tegyük vissza a hűtőbe, és ha kihűlt habosítsuk tovább. Kifejezetten könnyű levegős, mégis remek tartású krémet kapunk.

Az egész krémet oszthatjuk 1/3 és 2/3  részre. 2/3 részt használjuk a töltésre 3 rétegre osztva 2 cm vastag rétegben. Ehhez a két tortalapot 2-2 rétegbe vágjuk fel. A krém 1/3 részéből burkoljuk le a tortát. 

Ezeket a tortákat érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával korábban kivenni a hűtőből a magasabb fogyasztási élmény érdekében!


Fotó illusztráció: Csokoládé torta, díszítőcsöves fehér- és étcsokoládés krém dekorációval,
2023-tól a díszítőcsöves krémvirág tanfolyamokon.



Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok, díszítőcsöves csokoládékrém, valamint csokoládés késfestés. 
Előkészületben: kesudió és flexkrém.



Sok szeretettel várunk az Ékes-Édes Stúdióba  
TORTASÜTŐ TANFOLYAMOKRA IS>>>





A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


ITT IS MEGTALÁLSZ:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...