Szeretem a magasabb tortákat. Ha az még emeletes is, még szebben érvényesül rajta a díszítés. A nagyobb súly miatt, hogy ezek a torták szépen megtartsák az alakjukat megfelelő recepteket kell választani, hogy se a tészta, se a krém ne ereszkedjen meg. Vagy a royal icing díszítés egyes fajtáihoz kifejezetten szükséges, hogy a torta ne veszítsen egyáltalán a külméreteiből, alakjából.
Ez nem jelenti azt, hogy a tortánk tésztájának száraznak, tömörnek, vagy keménynek kellene lennie. És noha a krém sem lesz tejszínhabos, vagy könnyed mousse, de nem is kell, hogy az egyszerű, nem túl kedvelt vajkrémet válasszuk, vagy túlságosan kevés krémet használjunk a stabilitás érdekében.
Gesztenye ízű főzött krémmel töltve és burkolva |
Két fő változatát szeretném közre adni. A mézeskalács díszítő, illetve a royal icing díszítő tanfolyamokon mindig sok tojás sárgája megmarad, ahogy valószínűleg minden mézeskalács készítőnél is. A receptváltozat sok tojássárgájával még finomabb, omlósabb is.
Citrom ízű főzött krémmel töltve, burkolva és díszítve. Minden második réteg házi baracklekvár. |
Formatartó torta
- 160 g vaj,
- 220 g tojás,
- vagy 1 tojás és 6-7 tojássárgája,
- vagy 4 egész tojás,
- 300 g porcukor,
- 400 g finomliszt, vagy kakaós laphoz 360 g liszt és 40 g kakaópor,
- 1 cs sütőpor,
- 250 g tejföl,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja.
Az ajánlatban szereplő krémekkel töltve érdemes a tortákat fogyasztás előtt 1-2 órával korábban kivenni a hűtőből a magasabb fogyasztási élmény érdekében!
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok.
Előkészületben: kesudió, csokoládé és flexkrém.
oktató, Ékes-Édes Stúdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése