A magas tortákhoz, vagy emeletes tortákba, hogy biztosan tartsák az alakjukat érdemes merevebb krémeket használni. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé finomak lennének, és a magasabb élvezeti értékűekről le kellene mondani. Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe néhány kedvencemet.
A megadott mennyiségek elegendők egy 18 cm átmérőjű 16 cm magas (12-16 szelet) torta 5 rétegben töltésére, burkolására, a lábazatán és a felső peremén a díszítőcsöves szegélyezésére is.
Hozzávalók:
- 1 liter tej,
- 4 csomag vaníliás pudingpor,
- 250 g szobahőmérsékletű vaj,
- 200 g porcukor,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 500 g (fél csomag) mirelit málna, vagy erdei gyümölcs.
Először a gyümölcsöt készítsük elő. Egy serpenyőben olvasszuk fel és sűrítsük be, vagyis forraljuk el a levét. Majd törjük át egy sűrűbb levesszűrőn, ezzel eltávolítva belőle a magvakat. Hozzávetőleg 180-200 g gyümölcsvelőt kapunk, ami lekvár sűrűségű.
A pudingot főzzük meg a tejjel. Hűtsük langyosra, majd folytonos keverés mellett hűtsük tovább szobahőmérsékletűre. Habosítsuk ki a vajat a porcukorral, és kanalanként keverjük bele a kihűlt pudingot. Keverjük simára. Végül ízesítsük a kész gyümölcsvelővel.
Az egész krémet oszthatjuk 2 részre. Felét használjuk a töltésre további 5 rétegre osztva. A másik feléből burkoljuk le a tortát. A burkolásból maradt krémmel pedig díszítőcsővel habzsákból szegélysorokat nyomhatunk a torta teteje szélére és a lábazat tövébe.
Ha a két tortalapot 3-3 rétegbe vágtuk, közéjük tehát 5 réteg (~1 cm magas) krémmel tölthetjük. De a töltésre szánt krémet oszthatjuk 3 krém (~1,5 cm magas) rétegre is. Ez esetben 2 rétegbe tegyünk málna, vagy ribizli dzsemet vékonyan. Érdekesebb lesz a metszlap és legalább annyira finom.
Ezeket a tortákat érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával korábban kivenni a hűtőből a magasabb fogyasztási élmény érdekében!
Sok szeretettel várlak
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok.
Előkészületben: kesudió, csokoládé és flexkrém.
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok.
Előkészületben: kesudió, csokoládé és flexkrém.
A torták készítője:
Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió
oktató, Ékes-Édes Stúdió
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése