2022. január 10., hétfő

Citrom krém - töltőkrém magas és emeletes tortákhoz

 A magas tortákhoz, vagy emeletes tortákba, hogy biztosan tartsák az alakjukat érdemes merevebb krémeket használni. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé finomak lennének, és a magasabb élvezeti értékűekről le kellene mondani. Szeretettel ajánlom a figyelmetekbe néhány kedvencemet.

A megadott mennyiségek elegendők egy 18 cm átmérőjű 16 cm magas (12-16 szelet) torta 3 rétegben (~1,5 cm magas) vagy 5 rétegben (~1 cm magas) töltésére, burkolására, a lábazatán és a felső peremén a díszítőcsöves szegélyezésére is.

Hozzávalók:

  • 1 liter tej,
  • 4 csomag vaníliás pudingpor,
  • 250 g szobahőmérsékletű vaj,
  • 200 g porcukor,
  • 2 cs vaníliás cukor,
  • 1 reszelt citrom héja,
  • 2 citrom leve.
A pudingot főzzük meg a tejjel. Hűtsük langyosra, majd folytonos keverés mellett hűtsük tovább szobahőmérsékletűre. Habosítsuk ki a vajat a porcukorral, és kanalanként keverjük bele a kihűlt pudingot. Keverjük simára. Végül ízesítsük a kezeletlen citrom héjával és frissen facsart citromlével.

Az egész krémet oszthatjuk 2 részre. Felét használjuk a töltésre további 3, vagy 5 rétegre osztva. A másik feléből burkoljuk le a tortát. A burkolásból maradt krémmel pedig díszítőcsővel habzsákból  szegélysorokat nyomhatunk a torta teteje szélére és a lábazat tövébe.



Ha a két tortalapot 3-3 rétegbe vágtuk tehát 5 réteg (~1 cm magas) krémet tölthetünk. De a töltésre szánt krémet oszthatjuk 3 krém (~1,5 cm magas) rétegre is Ez esetben 2 rétegbe tegyünk barack, vagy narancs lekvárt is vékonyan. Jól harmonizál mindkettő a citromkrémmel.
Ez utóbbi látható a fotón is.

Ezeket a tortákat érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával korábban kivenni a hűtőből a magasabb fogyasztási élmény érdekében!


Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes, koreai, stabil vajkrém, pillecukor virágok. 
Előkészületben: kesudió, csokoládé és flexkrém.



Sok szeretettel várunk az Ékes-Édes Stúdióba  
TORTASÜTŐ TANFOLYAMOKRA IS>>>





A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


ITT IS MEGTALÁLSZ:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...