2018. szeptember 30., vasárnap

Vajkrém virágos torta

A férjem 49. születésnapjára készült ez az őszi csokros torta.
Isten éltesse erőben, egészségben, lendületben a következő 49 évben is! 😊 

vajkrém virágok

Díszítőcsöveket gyakran használok a cukormázas díszítésekhez. Azonban sokkal elterjedtebb, hogy ezekkel az eszközökkel ganache, tejszínhab vagy vajkrémes díszítéseket készítenek. Milyen nagyszerű dolog, hogy ha kigyakoroltunk egy technikát ilyen sokféle anyaggal is használhatjuk a tudást. 
A cukormázból készült virágokat, tortatoppokat elkészíthetjük a felhasználás előtt akár hetekkel (hónapokkal) korábban is. A vajkrém rózsákat, virágokat is elkészíthetjük már egy héttel korábban. Hűtőben tartva jól eltartható. Nem látható rajtuk a napok múlása. Nem is romlanak meg, de amúgy nem javasolnám az elfogyasztásukat, bár finomak, sem a kalóriára, sem az ételfestékre nincs szüksége a szervezetnek. Ez csak a torta ruhája, dísze, mely az ünnepi alkalom hangulatának megteremtéséhez járul hozzá.
Bár nagyon gyorsan elkészíthetőek, még sem kell a hajrában így időt fordítani rájuk, elég a lapok sütésére, töltésre, burkolásra koncentrálni. Általában amúgy is a díszítésre marad kevesebb idő. Így ha előre szeretnénk dolgozni, akkor kapkodás nélkül végiggondolhatjuk mit, hogyan szeretnénk, és kiélvezhetjük a dekoráció elkészítésének alkotó pillanatait is.


vajkrém rózsák

díszítés habzsákkal


Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes-, koreai-, stabil-, svájci vajkrém,
tojásfehérje krém és brazil flexkrém használatával.




A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...