2018. április 10., kedd

Szerelmes Madárkák

A cukormázzal díszített torták megjelenése szinte határtalan. Ezeknek a technikáinak kivitelezéséhez igyekszem jó alapot adni a a Glazúrozó Tortadíszítő Alaptanfolyamokon. A cukormáz érdekes anyag, változékony, lelke van. Fontos megtanulni, hogy hogyan, mit lehet készíteni belőle. 
A tanfolyamon két torta készül, az egyik egy színes írókázott torta. Csak a minta változik tanfolyamról tanfolyamra, illetve minden résztvevő választhat a már kipróbált, általam tervezett minták közül. 
Lehetetlen lenne minden klasszikus díszítés begyakorlása egy tanfolyam alkalmával, de a legfontosabbat, a leejtett szálas díszítést órákon át gyakoroljuk mielőtt nekifognánk a tortának. Fontos, hogy ne töltsünk túl sok időt a gyakorlatban tortadíszítéssel, így ez a legelőbbre való tudomány. Lendületes hosszú, hullázó és kacskaringós vonalvezetés. Ami gyakorlattal már szabad kézzel is megvalósítható, így egyre rövidítve a rá szánt időt. Az apróbb díszítmények begyakorlására otthon is lehet időt szánni, de akár lehet csatlakozni egy Glazúrozó Alapismeretek Tanfolyamra. Ezen a kettő tanfolyamon megszerezett tudással már bármi egyebet is magától el tud készíteni minden résztvevő, hisz a jó alapokra már jól lehet építkezni.
A tanfolyam másik tortáján glazúr paneleket, és glazúr transzfer elemeket használunk. A torta forma, lehet kerek, vagy négyzetes, változó, a fő motívum szintén sokféle lehet. 2018-ban több tanfolyamon madárkás tortákat készítettünk közkívánatra. A kis 3D elemeket cukormázból nyomtuk, és száradás után térbe építettük. Az kis méretű madárkákhoz tervezett sablon hazavihető. Így a résztvevők otthon kipróbálhatták mézeskalácson, vajas kekszen is. Azon is bájos díszítések, esküvői vendégajándéknak, ültetőnek, vagy Valentin napi ajándéknak különösen kiemelkedő.
Várom a résztvevők igényeit a 2019-es Glazúrozó Tortadíszítő Tanfolyamok témájára is... Madárkák ismét, vagy késfestés legyen inkább?


tanfolyami résztvevők munkái


tanfolyami résztvevők munkái


tanfolyami résztvevők munkái


Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes-, koreai-, stabil-, svájci vajkrém,
tojásfehérje krém és brazil flexkrém használatával.
A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...