2018. január 29., hétfő

Cukormázas Grillázs Torta

Az Ékes-Édes Stúdióban összefogással új csodás torták készülnek....


Nagy örömömre 2017 őszén bevezettük a pörkölt diótorta készítés oktatását a Grillázs Alaptanfolyamokon. Nagy köszönet jár Rimóczi Lászlónak, hogy újra divatba hozta, és elkezdte népszerűsíteni a már majdnem kiveszett tevékenységet. Nagyanyáink még ismerték, és a falvakban biztosan volt, legalább egy-egy idős néni, aki gyönyörű tortákat készített a családi ünnepekre, itt Zalában legalábbis tudvalevően. Épp időszerű volt, hogy lehetőséget biztosítsunk a fiatalabb generációnak is megismerkedni az anyaggal és a benne rejlő lehetőségekkel. Husvéth Marika kolléganőm így a Tortasütő és Tortadíszítő Alaptanfolyama mellett elindította a Grillázs Alaptanfolyamot, aminek sikeréről sok tanítványunk beszámolhat már az elmúlt hónapok tükrében.
Készülünk meghirdetni a Haladó Grillázskészítő Tanfolyamot is, engedve a nyomásnak, a tanfolyamainkon végzettek kérésének. Izgalmas ötletünk temérdek van. Remélem az elkövetkező években sikerül a mézeskalács után a grillázs készítésben is kicsit lendületet adni, az elterjedten használt formákon túl új konstrukciókat, és érdekes, szép új cukormázas (glazúr) díszítéseket köztudatba hozni, megreformálni, és szárnyat adni a magyar grillázs tortának és készítőiknek.

Szóval koprodukcióban Husvéth Marikával készítettünk pár egyszerűbb és pár különlegesebb grillázst, amit szeretnék bemutatni nektek. Természetesen Marika volt az építész, én díszítettem cukormázzal. A hagyományostól eltérően fehér helyett arany-beige színű a glazúr. Kiegészítésként cukormáz leveleket és pillangót is készítettem, ami jól kiemeli és hangsúlyozza a leheletfinom grillázs rózsák formáit.Várunk benneteket a Haladó Grillázs Készítő Tanfolyamokra 2018 őszén!!!
...és rózsákat, madárkákat is készítünk ebből a varázslatosan sokoldalú anyagból! 


Várunk sok szeretettel: Anikó Vargáné Orbán

Hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk a tanfolyamról.
KÖSZÖNÖM A MEGOSZTÁSODAT!Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes-, koreai-, stabil-, svájci vajkrém,
tojásfehérje krém és brazil flexkrém használatával.
A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...