2014. január 20., hétfő

Rózsás Glazúrozott Torta

A harmadik tortám stíl szerűen három emelet.



Tésztája faragható piskótából készült. Az az igazság még keresem az igazi tésztareceptet, ami nem csak megbízhatóan alaktartó, de legalább annyira finom is. Ebben nem lehet kompromisszum. És erről a receptről szívesen lemondok. Bár nagyon könnyű vele dolgozni, stabil és masszív, a tésztája túl nehéz, meglepően sok zsiradék kell bele. Nem sajnáltam a drágább megoldásként vajat használni, de, hogy őszinte legyek ennél sütöttem sokkal finomabbat is.

Viszont, hogy  a tanfolyamaimon korrekt információkkal is el tudjalak benneteket a torta sütéséről, a krémekről és tésztákról is, szakavatott és megbízható partnereim instrukcióin kívül kell legyen saját véleményem is a témában. Így nem hagyhattam ki, hogy ezt az általánosan ismert és sok által ajánlott tésztát magam is kipróbálja...
A krém viszont hihetetlenül finom lett. Az alap Ganache receptet megtoldottam főzött krém alappal. Nem tudom más is készíti-e így, de tényleg telitalálat lett!
A fondant a már kipróbált házi készítésű, de ezúttal nem csak felületileg színezve. Az alapszínt az önmagában színezett rózsaszín fondant adja. Erre felületre felhordva került a több árnyalatú lüszter festék. Az alsó emelet sötétebb mályvás-bronzos szín, a középső a gyöngyház lüsztertől fényesen tükrös, csillogó és egyben a legvilágosabb. A legfelső emelet finoman lüszterezett hamvas.
A torta emeletek lábát a díszítménnyel harmonizáló, a sötétebb indákkal tökéletesen egyező taft szalaggal szegtem.


Ha egy kis időm lett volna még megfogadom a férjem helyes észrevételét, és a szalagok elé sorba teszek fel még rózsaszín vagy gyöngyház cukor gyöngyöket. Sokat edződött a szeme az elmúlt két év fotós gyakorlatában. Tényleg hiányzik a gyöngyök hozta csillogás. No majd legközelebb!
A glazúrozást természetesen díszítőcsövekkel készítettem, vékony író, kisebb levél, és ívelt sziromcsöveket használtam.




Mindig a súlya lep meg leginkább ezeknek a tortáknak. Amúgy nem volt nagy, az alsó emelet 18 cm, középső 15 cm, a legkisebb 12cm átmérővel a magassága is csak: 26 cm volt, viszont az egész  kb 4 kg lett.


Nagy sikere volt.
Köszönöm a kedves véleményeket!



Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes-, koreai-, stabil-, svájci vajkrém,
tojásfehérje krém és brazil flexkrém használatával.




A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...