2015. április 19., vasárnap

Kiterjesztett, függesztett szálas díszítés

Az angol royal icing technikák egyik képviselője a függesztett vagy kiterjesztett díszítés. Mindig gondban vagyok. Ahogy itthon korábban és jelenleg az iskolákban még most sincs díszítő cukrászat, így erre az igazán nemes stílusra sincsen magyar kifejezés. Igyekeztem előbbiekben hűen visszaadni az eredeti angol megfogalmazást.

Akrobatikus, légies, látványos. 

Kell hozzá némi kreativitás, főleg, ha a már külföldön jól ismert technikához szeretnénk hozzáadni valami újat, ez esetben a torta "korona része".
Persze továbbra is minden díszítmény kizárólag tojásfehérjéből, cukorból készül, vagyis magyarul cukormázból.

Íme itt a végeredmény!







Ha szeretnél jelentkezni 
Torta Díszítő, Torta Glazúrozó Tanfolyamra, 
várom jelentkezésedet az elérhetőségeimen.






A torták és sütemények készítője:
Vargáné Orbán Anikó

Itt is megtalálsz, kattints a gombra:

2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus! Szívesen beíratkoznék a tanfolyamodra, a glazúr sosem ment :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tejszínhab, örülök, hogy tetszik neked ez a torta.
      Ha rászánnád magad egy kis feltöltődésre, szeretettel várlak a tanfolyamokon!
      ...Ááááhh, nekem meg sütni nincs türelmem, abban ezerszer jobb lehetsz nálam!! :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...