2015. április 19., vasárnap

Kiterjesztett, függesztett szálas díszítés

Az angol royal icing technikák egyik képviselője a függesztett vagy kiterjesztett díszítés. Mindig gondban vagyok. Ahogy itthon korábban és jelenleg az iskolákban még most sincs díszítő cukrászat, így erre az igazán nemes stílusra sincsen magyar kifejezés. Igyekeztem előbbiekben hűen visszaadni az eredeti angol megfogalmazást.

Akrobatikus, légies, látványos. 

Kell hozzá némi kreativitás, főleg, ha a már külföldön jól ismert technikához szeretnénk hozzáadni valami újat, ez esetben a torta "korona része".
Persze továbbra is minden díszítmény kizárólag tojásfehérjéből, cukorból készül, vagyis magyarul cukormázból.

Íme itt a végeredmény!







Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes-, koreai-, stabil-, svájci vajkrém,
tojásfehérje krém és brazil flexkrém használatával.




A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:



2 megjegyzés:

  1. Fantasztikus! Szívesen beíratkoznék a tanfolyamodra, a glazúr sosem ment :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tejszínhab, örülök, hogy tetszik neked ez a torta.
      Ha rászánnád magad egy kis feltöltődésre, szeretettel várlak a tanfolyamokon!
      ...Ááááhh, nekem meg sütni nincs türelmem, abban ezerszer jobb lehetsz nálam!! :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...