2013. december 30., hétfő

Hópehely torta

A második tortám 2013. Karácsonyára készítettem. A rajta használt írókázott (royal icing, vagy glazúr) technika számomra már nem új. Már hat éve készítek mézeskalácsokat foglalkozás szerűen.
2014-től szeretném átadni nektek a fortélyaimat a tortadíszítés területén is.
A mézeskalács után a torta is egy olyan csodálatos alkotói felület, ami kifogyhatatlan, gyönyörű lehetőségeket kínál a kibontakozásra. Mindehhez ajánlom figyelmetekbe területemen szerzett tapasztalataimat.





A torta tésztája tartós tészta, a gyümölcskenyerekhez hasonló, így formatartó és sokáig eltartható, mindamellett, hogy finom is, tele kompóttal gazdagon. 
A fondant burkolat házilag készült. Gyönyörű sima, jó vele dolgozni, felhasználásig sokáig eltartható a hűtőben. Színezésére porfestéket és lüszter festéket használtam.
A torta éke természetesen az írókázott rátét.






Igényel némi gyakorlatot a tiszta vonalvezetés, a pontos, makulátlan kivitelezés. De az alapok elsajátításával, feltételezve egy kis kézügyességet, csak szorgalom kérdése.




Sok szeretettel várlak 
TORTADÍSZÍTŐ TANFOLYAMAIMRA>>>
A kínálatban: ROYAL ICING (más kifejezéssel glazúrozó, vagy cukormázas),
KRÉMVIRÁGOK: babkrém,
fényes-, koreai-, stabil-, svájci vajkrém,
tojásfehérje krém és brazil flexkrém használatával.




A torták készítője:

Vargáné Orbán Anikó
oktató, Ékes-Édes Stúdió


Itt is megtalálsz, kattints a gombra:


2 megjegyzés:

  1. C'est vraiment Trop Beau!!! Dur de décider de manger un tel gâteau...Une Vraie Œuvre d'Art!!! Félicitations (Y)

    VálaszTörlés
  2. Ebben a melegben micsoda szép látvány!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...